Nyheter för anställda

Thu Apr 30 00:00:00 CEST 2015

Välkommen till samtal med Torgny Nevéus

Alla hälsas välkomna till Carolina Rediviva den 6 maj då Torgny Nevéus bjuder in till samtal om sin nya bok "Claes Annerstedt - Historia om en glömd historiker".

Thu Apr 30 00:00:00 CEST 2015

Miljardsatsning på forskningsmiljöer får högt betyg

Regeringssatsningen på strategisk forskning (SFO) har nu utvärderats - och betyget blir högt. Forskarna har haft höga ambitioner och tagit stora risker vilket är en förutsättning för vetenskapliga genombrott, menar den expertpanel som genomfört utvärderingen.

Fri Apr 24 00:00:00 CEST 2015

Gemensam tyst minut på Europas lärosäten den 27 april

European University Association, EUA, har tagit initiativ till en gemensam tyst minut vid Europas universitet måndag den 27 april kl 12.00. Syftet är att tillsammans markera att vi fördömer alla former av våld mot utbildning och att hedra offren från terrorattentatet vid Garissa University College i Kenya den 2 april då 147 människor dödades och 79 skadades. Uppsala universitet ställer sig bakom initiativet och uppmanar personal och studenter att delta.

Thu Apr 23 00:00:00 CEST 2015

Två program för samverkan att söka från 1 maj

Två parallella samverkansprogram, riktade till medarbetare vid Uppsala universitet, öppnas den 1 maj för ansökningar.

Thu Apr 23 00:00:00 CEST 2015

Boktips på Världsbokdagen

För att uppmärksamma Världsbok- och upphovsrättsdagen den 23 april har Universitetsbiblioteket plockat ut några boktips bland de 400 000 e-böckerna i bibliotekets samling.

New Ladok seminar invitation

A new student information system, New Ladok, is being developed in Sweden. New Ladok will be used by 37 universities in Sweden, including Uppsala University where it replaces our current system Uppdok.

Fira Sista april i Uppsala

Sista april-firandet i Uppsala är fyllt av traditioner. Forsränning, sillunch och mösspåtagning är några av dagens aktiviteter där många gärna deltar år efter år. Det är alltså dags att damma av studentmössan och fira vårens ankomst tillsammans!

Wed Apr 22 00:00:00 CEST 2015

Studie om forskarutbildningen – ditt svar är viktigt!

Enheten för kvalitetsutveckling och universitetspedagogik påminner om att det är viktigt att många svarar på enkäten som nyligen skickades ut till universitetets doktorander, handledare inom forskarutbildningen samt disputerade alumner.

Mon Apr 20 00:00:00 CEST 2015

KAIA bjuder in till frågestund med fika

Välkommen till Kaias första stormöte 2015 som den här gången fokuserar på Ekonomiadministration. Vi inleder med en kort information om Kaia i stort, rapporterar sedan nuläget i delprojektet Ekonomiadministration och koncentrerar oss till sist på Projektr edovisning och uppföljning –...

Thu Apr 16 00:00:00 CEST 2015

Konsistoriet svarar på skrivelse från forskare

Är det möjligt att förena uppdragen som VD för Svenskt näringsliv och ordförande för Uppsala universitets styrelse? Konsistoriet diskuterade denna viktiga fråga och konstaterade att ansvaret var regeringens.

Wed Apr 15 00:00:00 CEST 2015

Universitetet välkomnar utbildningssatsningar

I de samlade budgetssatsningarna i vårbudgeten samt den så kallade vårändringsbudgeten, som presenterades idag, investerar regeringen i cirka 14 300 nya utbildningsplatser i högskolan till 2018.

Wed Apr 15 00:00:00 CEST 2015

Tre uppsalaforskare i regeringens forskningsberedning

Professor Kristina Edström, forskare Moa Ekbom och professor Kerstin Lindblad-Toh är tre uppsalaforskare som valts in i regeringens forskningsberedning.

Sat Apr 11 00:00:00 CEST 2015

Första spadtaget för en Humanistisk teater!

Den 14 april sattes spaden i marken på campus Engelska parken. Då påbörjades byggnationen av Humanistiska teatern vid Uppsala universitet.

Fri Apr 10 00:00:00 CEST 2015

Ändring i antagningsordningen - till beslut i konsistoriet

Den 16 april hålls konsistoriesammanträde på Campus Gotland. Riktlinjer för internrevisionen och ändring i antagningsordningen för universitetet, är två beslut som ska tas.