Nya pedagogiska möjligheter på campus- och distanskurser

Bild på lärare som undervisar i den laborativa lärosalen

Webben har en central och självklar roll i all undervisning. Den digitala tekniken öppnar för nya pedagogiska möjligheter på campus- och distanskurser.

It i undervisningen kan vara att tillhandahålla och hänvisa till digitalt kursmaterial på webben eller använda interaktiva skrivtavlor i undervisningssalen. Det kan också vara att all undervisning sker på distans via exempelvis en webbaserad lärmiljö som Studentportalen eller Studium.

Hur du använder it i undervisningen beror på faktorer som kursens upplägg, ämnet, antal studenter, var kursen äger rum och hur studenterna examineras.

Varje termin anordnas flera kurser inom e-lärande, se Undervisa > Konferenser, kurser och seminarier > Kurser i e-lärande

På Blåsenhus finns det en laborativ lärosal med flexibel inredning och flera interaktiva skärmar där man kan få komma och prova nya sätt att undervisa med moderna tekniska hjälpmedel.

Tips! Varje onsdag kl. 14.00-16.00 kan du bolla idéer med pedagogiska utvecklare och tekniker och få handledning i universitetets system på öppen verkstad i den laborativa lärosalen. Mejla gärna till support-elarande@uadm.uu.se i förväg om du har ett specifikt problem. 

Plats: Laborativa lärosalen (10:203), campus Blåsenhus, von Kraemers allé 1A.

Välkommen!