Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Logga in som Extern användare

För att logga in som en extern användare har du fått ett inbjudningsmail i din Inbox:

Inbjudan till samarbetsyta

Inbjudan skickas ut av gruppens administratör. I mejlet finns en länk för att bekräfta medlemskapet i gruppen. Inbjudan är personlig.

Externt konto

Ett konto vid vid annan högskola, universitet eller organisation ansluten till inloggningstjänsten för externa användare. Du kan kontrollera om du har ett konto genom att skriva in namnet på det universitet, högskola eller organisation du tillhör i sökfältet över inloggningstjänster. Sök ut i listan enl nedan:

Logga in som extern användare

1. Öppna mejlet med din inbjudan och klicka på knappen Fullfölj registrering.

2. Nu öppnas aktiveringssidan. Välj vänstra knappen, Logga in med externt konto.
  3. Inloggningssidan för externa användare öppnas. Skriv in namnet på den inloggningstjänst du vill använda i sökfältet, till exempel Stockholms universitet. Du kan även använda EduID, om du har ett sådant konto.

Klicka på "... let me choose from a list instead" för att se en lista av möjliga inloggningstjänster. Om ditt lärosäte/organisation inte finns med i listan rekommenderar vi att du  skapar ett gästkonto.
  4. Välj inloggningstjänst i listan.

5. Klicka på inloggningstjänstens namn och logga in med ditt användarnamn och lösenord.
  6. Stäng ned webbläsaren och logga in igen i medarbetarportalen
  7. Klart! Nu är du inloggad i medarbetarportalen och har tillgång till samarbetsytan.

TIPS! Nästa gång du loggar in kan du använda länken mp.uu.se/external på medarbetarportalens startsida.

Har du problem med inloggningen?

Många organisationer är anslutna till inloggningstjänsten för externa användare. Tyvärr fungerar inte alla inloggningstjänster problemfritt.  Om du har problem med inloggningen ska du i första hand kontakta ditt lokala IT-stöd vid aktuellt lärosäte/organisation. Om de inte kan hjälpa dig kan du kontakta Medarbetarportalens support.

Finns inte din högskola eller ditt universitet med i listan?

Om din organisation saknas i listan kan du fråga ditt lokala IT-stöd om de kan hjälpa dig att hitta rätt inloggningstjänst. Om du inte har ett konto rekommenderar vi att du väljer att skapa ett gästkonto.