Logga in som Extern användare

För att logga in som en extern användare måste du ha:

Inbjudan

Inbjudan till samarbetsyta

Inbjudan hanteras av gruppens ägare. I mejlet finns en länk för att bekräfta medlemskapet i gruppen. Inbjudan är personlig.

Externt konto

Externt konto

Ett konto vid lärosäte/organisation ansluten till inloggningstjänsten för externa användare. Du kan kontrollera om du har ett konto genom att skriva in namnet på det lärosäte/organisation du tillhör i sökfältet över inloggningstjänster.

Om du saknar konto rekommenderar vi att du skapar ett gästkonto.

Logga in som extern användare

1. Öppna mejlet med din inbjudan och klicka på knappen Fullfölj registrering.

2. Nu öppnas aktiveringssidan. Välj Konto vid annat lärosäte/organisation.

3. Inloggningssidan för externa användare öppnas. Skriv in namnet på den inloggningstjänst du vill använda i sökfältet, till exempel eduID eller Stockholms universitet.

Klicka på "... let me choose from a list instead" för att se en lista av möjliga inloggningstjänster. Om ditt lärosäte/organisation inte finns med i listan rekommenderar vi att du  skapar ett gästkonto.
  4. Välj inloggningstjänst i listan.

5. Klicka på inloggningstjänstens namn och logga in med ditt användarnamn och lösenord.
  6. Klart! Nu är du inloggad i Medarbetarportalen och har tillgång till samarbetsytan. En bekräftelse på medlemskapet skickas till dig via e-post.

TIPS! Nästa gång du loggar in kan du använda länken mp.uu.se/external på medarbetarportalens startsida.

Har du problem med inloggningen?

Många organisationer är anslutna till inloggningstjänsten för externa användare. Tyvärr fungerar inte alla inloggningstjänster problemfritt.  Om du har problem med inloggningen ska du i första hand kontakta ditt lokala IT-stöd vid aktuellt lärosäte/organisation. Om de inte kan hjälpa dig kan du kontakta Medarbetarportalens support.

Finns inte ditt lärosäte/organisation med i listan?

Om din organisation saknas i listan kan du fråga ditt lokala IT-stöd om de kan hjälpa dig att hitta rätt inloggningstjänst. Om du inte har ett konto rekommenderar vi att du väljer att skapa ett gästkonto.