Add Bookmark Groups Portlet

Web Content Display Web Content Display

Bildhantering i blogg och forum

Sätt musens insättningspunkt i texten där du vill infoga bilden.

Klicka på bildikonen

1. Klicka därefter på knappen Bläddra på server

1. Klicka nu på knappen Välj fil, Sök ut bilden på din dator,  Klicka Öppna
  2. Filens namn står nu till höger om knappen Välj fil.

1. Klicka på knappen Upload till höger
  2. Klicka på den nyss tillagda filen namn och den visas nu i Förhandgranska fönstret. Passande värde på bildens bredd är 520 pixlar för en bild i full bredd. Bilden nedan har bredden 210 pixlar och bilden ovan 520 pixlar. Här får man prova sig fram. Bredd/Höjdvärdet måste vara kopplat, annars skalas bilden avlångt.

1. Klicka OK och nu läggs den in på sidan.

Medarbetarportalen lägger bilderna som hör till gruppytan i mappar som dessa nedan. Tar man bort mapparna försvinner bilderna.

Du kan även använda metoden nedan, då länkar du bildens URL:adress till en bildfil i en dokumentyta till sidan.

1. Ladda upp bilden till grupp- eller enhetsytans dokumentbibliotek (gärna i en särskild mapp för blogg- och forumbilder)
  2. I dokumentbiblioteket, bläddra fram till bilden och klicka på dess namn.
  3. Bredvid bilden finns ett fält med rubriken "Hämta URL" (se skärmdump nedan)
  4. Klicka på textrutan så att URLen markeras.
  5. Högerklicka och välj Kopiera
  6. Skapa ett nytt blogg- eller foruminlägg alternativt redigera ett befintligt.
  7. Ställ dig i texten där du vill att bilden ska visas.
  8. Klicka på bild-knappen i verktygsfältet.
  9. Klistra in bildens adress i fältet URL (se skärmdump nedan)
  10. Ange eventuellt anpassad bredd/höjd.
  11. Klicka på OK