Add Bookmark Groups Portlet

Dokumenthantering i blogg och forum

Om du vill länka till dokument i ett blogg- eller foruminlägg kan du göra på två sätt;

1. Visa länk till dokument under ett blogg- eller foruminlägg - så kallat "relaterat innehåll"
  2. Göra en länk till ett dokument i löpande blogg- eller forumtext

Relaterat innehåll

För att använda denna funktion måste det eller de dokument du vill länka till först laddas upp bland grupp- eller enhetsytans dokument. Därefter gör du så här:

1. Skapa ett nytt blogg- eller foruminlägg alternativt redigera ett befintligt.
  2. Bläddra ned till rubriken 'Relaterat innehåll'. Klicka på Välj-knappen och välj Dokument (se skärmdump nedan)
  3. Bläddra eller sök fram det dokument du vill visa länk till
  4. Publicera blogginlägget eller spara foruminlägget
  5. Nu visas länkar till dokumenten under bloggtexten (se skärmdump nedan)

Nu visas den eller de dokument du relaterat som länkar under blogg- eller forumtexten, se exempel:

Skapa länk till dokument i löpande text

Du kan länka till ett dokument som finns på webben eller i Medarbetarportalen. Du kan dock inte ladda upp ett dokument samtidigt som du redigerar blogg- eller foruminlägget, så vill du länka till ett dokument i Medarbetarportalen måste det först finnas uppladdat i aktuell samarbetsytas dokumentbibliotek.

Om du vill länka till ett dokument som finns på webben, hoppa över steg 1-4 nedan och ersätt dem med att du kopierar filens webbadress.

1. Ladda upp dokumentet till grupp- eller enhetsytans dokumentbibliotek (gärna i en särskild mapp för blogg- och forumdokument)
  2. I dokumentbiblioteket, bläddra fram till dokumentet och klicka på dess namn.
  3. Bredvid dokumentet finns ett fält med rubriken "Hämta URL". Klicka på textrutan så att URLen markeras.
  4. Högerklicka och välj Kopiera
  5. Skapa ett nytt blogg- eller foruminlägg alternativt redigera ett befintligt.
  6. Markera den text du vill ska bli en länk
  7. Klicka på länk-knappen i verktygsfältet
  8. Klistra in länkadressen i fältet URL
  9. Klicka på OK