Startsidan i medarbetarportalen

Startsidan ser olika ut beroende på om du är inloggad eller inte. Är du inte inloggad ser du Aktuellt-flödet, kalendariet för interna evenemang samt bildpuffarna längst ner.

När du loggat in ser du tre menyer högst upp: System, Grupper och Genvägar, ett kugghjul högst upp i Aktuellt-flödet samt en sök-ruta –  Du ser också tre symboler till vänster om sökrutan: en klocka där händelserna i dina grupper aviseras, direktlänk till webbmejl samt ett frågetecken som leder till Support/Hjälpsidor.

Menyerna och Aktuellt-flödet kan du skräddarsy efter dina personliga behov:

System:

• Klicka på kugghjulet till höger i den svarta listen.
  • Skapa en lista med de system du använder genom att klicka på systemets namn i listan längst ner till vänster (Alla system). Ditt valda system hamnar då i rutan till höger (Mina system) samt i listan ovanför rutorna.
  • Stjärnmärk de fyra system du vill ska synas överst på startsidan genom att klicka på den svarta stjärnan så att den blir gul.
  • Sortera gärna de fyra systemen i önskad ordning genom att dra och släppa.

Grupper:

• Klicka på kugghjulet till höger i den svarta listen.
  • Alla enhets- och gruppytor du är medlem i visas i en lista.
  • Stjärnmärk de fyra grupper du vill ska synas överst på startsidan genom att klicka på den svarta stjärnan så att den blir gul.
  • Sortera gärna de fyra grupperna i önskad ordning genom att dra och släppa.

Genvägar:

• Vill du ha en genväg till en sida i MP ska du gå till den vald sida (under Anställning, Forska, Undervisa eller Vårt UU) och klicka på stjärnan uppe till höger på den sidan.
  • Vill du ha en genväg till en extern webbsida ska du klicka på kugghjulet till höger i den svarta listen. Namnge länken och klistra in den i avsett textfält under Lägg till ny genväg.
  • Stjärnmärk de fyra genvägar du vill ska synas överst på startsidan genom att klicka på den svarta stjärnan så den blir gul.
  • Sortera gärna de fyra genvägarna i önskad ordning genom att dra och släppa.

Aktuellt-flödet:

• Klicka på kugghjulet till höger om Aktuellt.
  • Klicka i önskade nyheter i listan under Mina prenumerationer. Klicka på Spara.
  • Önskade nyhetsbrev visas nu i ditt Aktuellt-flöde på startsidan. Det finns även möjlighet att välja till Skicka e-post när en nyhet publiceras i kategorin …

Händelser från grupper

Son inloggad ser du också Händelser från grupper under Aktuellt och Kalendarium. Där ser du vad som nyligen hänt i dina grupper utan att behöva gå in på varje enskild grupp- eller enhetsyta.

Bildpuffar

Längst ner på startsidan ser du fem bildpuffar (bläddra med pilarna). Där presenteras, till exempel, en prisbelönt forskare, aktuella nomineringar eller utlysningar eller något nytt inom friskvård.