Web Content Display Web Content Display

 

Enhetsytor i medarbetarportalen

Enhetsytor är en del av medarbetarportalen vid Uppsala universitet. Medlemmar i en sådan är de som enligt universitetskatalogen hör till angiven organisatorisk enhet (institution, avdelning eller liknande). Enhetsytan kommer med ett antal samarbetsverktyg. 

Innehåll och funktion

Översiktssida

På översiktssidan visas ett flöde ("feed") av det som händer i enhetsytan.

Blogg

Här kan gruppens medlemmar skapa och kommentera blogginlägg. Man kan välja att prenumerera på händelser här, alltså få e-post när någon skriver ett inlägg.

Forum

Enhetsytorna erbjuder möjlighet till diskussion i form av ett forum. Inlägg kan skapas och kommenteras av alla gruppens användare. För att underlätta och främja kommunikation är enhetsytans diskussionsforum en rak, ohierarkisk lösning som snarare påminner om bloggar än klassiska digitala forum.

Man kan prenumerera på forumhändelser, så att man får e-post när något händer i forumet. 

Dokument

I universitetsmiljö innebär samarbete ofta utbyte av dokument eller möjlighet att jobba på samma dokument tillsammans i grupp. Idag är e-post ofta distributionssättet för filer vilket medför problem som en samlad tjänst för filhantering kan råda bot på.

Medlemmar

Alla som tillhör enheten enligt katalolgen/AKKA blir automatiskt medlemmar i enhetsytan. Enhetens katalogansvarige kan exkludera personer från enhetsytan genom en så kallad gruppflagga i AKKA. När en ändring görs i katalogen (t.ex. om någon tillkommer eller försvinner från enheten) ändras medlemslistan automatiskt i medarbetarportalen. 

Supporten kan också lägga till medlemmar utanför organisationen, såväl som begränsa åtkomsten för enhetsmedlemmar.

Medlemmarna i gruppen visas i dessa kategorier:

  • Medlemmar vid Uppsala universitet - De som har en anställning som visas på webben
  • Övrigt verksamma - De som inte har en anställning som visas på webben.

Kalender och wiki

Två tilläggsfunktioner finns till enhetsytan: kalender och wiki.