Central News Navigation Portlet Central News Navigation Portlet

Senaste

2017-05-18

Årets pedagogiska pristagare utsedda

Årets pedagogiska pristagare vid universitetet undervisar i ämnen kopplade till, idé- och lärdomshistoria, juridik, medicin och geovetenskaper. Det fria pedagogiska priset ges till Malin Löfstedt vid teologiska institutionen för hennes engagerade och innovativa arbete med frågor om etisk kompetens inom teologi och lärarutbildning.

De pedagogiska pristagarna nomineras av studenter och kollegor. De slutliga pristagarna utses av rektor efter förslag från en beredningsgrupp som består av två lärare och två studenter från fyra olika nomineringsområden. I år var 64 olika lärare nominerade.

- Lärare som aktivt utvecklar sin pedagogiska kompetens och sin undervisning är avgörande för att Uppsala universitet ska kunna erbjuda utbildning av högsta kvalitet. Det är både roligt och viktigt att vi med pedagogiska priset kan uppmärksamma och belöna några av våra allra duktigaste lärare, säger prorektor Anders Malmberg, ordförande i beredningsgruppen.

Prisen delas ut i samband med professorsinstallationen i november. Prissumman är 20 000 kronor.

Pristagare och motiveringar

Bild: Universitetslektor Susanne S:t Clair Renard överraskades av beskedet om att hon fått Pedagogiska priset via videolänk till Campus Gotland. Blommor delades ut av rektorsrådet Olle Jansson.

Birgitta Wilén