• Friskvård (1)

Aktuellt för anställda

Tue Jan 30 16:19:00 CET 2018

Nytt rektorsråd för god forskningssed

Från och med februari är Stefan Eriksson, universitetslektor vid institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap, Centrum för forsknings- och bioetik, rektorsråd för god forskningssed vid Uppsala universitet.

Tue Jan 30 14:50:00 CET 2018

Bissen Brainwalk - save the date

Lördagen den 17 mars har du chans att göra skillnad. Häng med på en välgörenhetspromenad till förmån för hjärnforskning.

Fri Jan 26 16:33:00 CET 2018

Delta i SciFests forskarslam!

Forskarslam är tävlingen där forskare tävlar om att bäst presentera sin forskning på ett populärvetenskapligt sätt under mycket kort tid. Presentationen bedöms utifrån hur den inspirerar och fängslar publiken, och inte utifrån kvaliteten på forskningsresultat.

Fri Jan 26 10:41:00 CET 2018

Nytt ekonomisystem med fler funktioner

Den 15 januari togs det nya ekonomisystemet RD2018 i bruk. Det är Raindance, men med fler och utökade funktioner. Alla funktioner är ännu inte driftsatta men kommer inom kort.

Thu Jan 25 11:36:00 CET 2018

Behöver din idé skyddas?

Olivia Tolan, patentingenjör vid UU Innovation, hjälper studenter, forskare och övriga medarbetare vid universitetet med frågor som rör immateriella tillgångar och rättigheter inom akademin.

Fri Jan 19 09:40:00 CET 2018

Stöd för att skrivarsystemet eduPrint ska fungera bättre

Införandet av det nya skrivarsystemet eduPrint har lett till klagomål från användare vid universitetet. Systemet har flera nya, smarta funktioner, men även en del brister i användarvänlighet.

Tue Jan 16 12:00:00 CET 2018

Friskvårdsersättning även för dyrare sporter

Efter beslut i högsta förvaltningsdomstolen har gränsen för vad som anses som motion av enklare slag ändrats. Nu är det möjligt att få friskvårdsersättning även för aktiviteter som tidigare inte ansetts vara av "enklare slag".

Universitetsnyheter Friskvård

Mon Jan 15 10:00:00 CET 2018

Samtalsstöd erbjuds efter skottlossning

Under fredagskvällen ägde en skottlossning rum på en pizzeria i Flogsta och en utbytesstudent blev skadad. Studenten har fått vård och anhöriga är informerade. Polisutredning pågår och universitetets säkerhetsavdelning har kontakt med polisen.

Mon Jan 15 09:39:00 CET 2018

Upphandlade ramavtal på cateringtjänster

Den 15 januari börjar nya ramavtal för cateringtjänster att gälla. Avtalen gäller i ett år med möjlighet till upp till tre års förlängning. Avtalen är fördelade på 13 olika leverantörer inom olika produktområden.

Wed Jan 10 15:39:00 CET 2018

Lärare sökes till grundkurs om hållbar utveckling - till sjöss!

SAIL (Sustainability Applied in International Learning) är en grundkurs om hållbar utveckling, som äger rum till sjöss ombord på segelfartyget Fryderyk Chopin. The Baltic University Programme, vid Uppsala Universitet, som anordnar SAIL arrangerar varje år två olika SAIL-kurser.

Mon Jan 08 15:11:00 CET 2018

Undvik säkerhetsproblem - uppdatera din dator!

De senaste dagarna har två säkerhetsproblem, eller buggar, uppmärksammats i både svenska och utländska medier. Se därför till att alltid hålla program- och hårdvaror uppdaterade enligt leverantörers rekommendationer.