Nyheter för anställda

Mon Jan 30 10:37:00 CET 2017

Nya rutiner gällande rese- och utläggsräkningar

Reseräkningar där kvitton för utlägg inte är inskannade som bilaga kommer från och med nu att skickas tillbaka till medarbetaren för skanning och komplettering. Däremot behöver man inte längre skriva ut sin reseräkning och skicka med internposten om man bara har utlägg utan kvitton, till exempel traktamente.

Mon Jan 23 16:36:00 CET 2017

Platser kvar på stresskurser

Universitetets företagshälsovård, Feelgood, anordnar regelbundet stresskurser för medarbetare och doktorander. Det finns ännu platser kvar på vårens kurser.

Mon Jan 23 16:29:00 CET 2017

Nästa steg inför rektorsvalet

Strax innan jul utsågs alla 65 ledamöter i hörandeförsamlingen till rektorsvalet. Nästa steg är att hörandeförsamlingen nu utsett sex ledamöter att ingå i rekryteringsgruppen.

Fri Jan 20 15:04:00 CET 2017

Varning för falska mejl!

Se upp med mejl med uppmaning att genomföra en betalning som inte går via ekonomisystemet. Spear phishing, d.v.s. försök att få utbetalningar genomförda, ser ut som ett mejl från en kollega, men öppna det inte utan att noga kontrollera avsändarens identitet.

Wed Jan 18 16:32:00 CET 2017

Irene Molina i SVT:s Idévärlden

" Sverige är strukturellt rasistiskt". Det är rubriken på del 6 av 8, i programserien Idévärlden som sänds söndagen den 19 februari kl 20 i SVT2.

Wed Jan 18 11:24:00 CET 2017

Medlen till forskning har ökat

Universitet och högskolor har det senaste decenniet fått väsentligt ökade resurser till forskning. Det visar UKÄ:s kartläggning av deras forskningsfinansiering.

Tue Jan 17 10:50:00 CET 2017

Uppdatera din genväg till Akka

Akkas självbetjäningssida, där man byter lösenord, förnyas måndagen den 27 februari.

Tue Jan 10 11:34:00 CET 2017

Ny e-posttjänst till alla studenter i Office 365

Den 25 januari 2017 får alla studenter vid Uppsala universitet ett Microsoft Office 365-konto inklusive dess e-posttjänst. Det innebär att studenterna får 50 GB utrymme för e-post, fri tillgång till program som Word, Excel och PowerPoint samt 1 TB utrymme för fillagring.

Tue Jan 10 11:15:00 CET 2017

Nytt samarbete mellan svenska och chilenska universitet

Vid en ceremoni i Santiago, Chile i november skrev Uppsala universitet på ett avtal för ett projekt som ska stärka samarbeten inom forskning och utbildning mellan svenska och chilenska universitet. I projektet ingår, förutom Uppsala universitet, även Lunds universitet och Chiles två främsta universitet; Universidad de Chile samt Ponitifcia Universidad Católica de Chile.