Nyheter för anställda

Thu Aug 18 09:30:00 CEST 2016

Hjälp en student

Studenterna har kommit till Uppsala och Visby. För många av våra nyanlända studenter är bostadssituationen akut så har ni ett extra rum, hyr ut det till en student.

Mon Aug 15 10:59:00 CEST 2016

Publicera open access utan extra kostnad i Springers tidskrifter

Uppsala universitetsbibliotek deltar i ett nytt avtal med förlaget Springer. Avtalet, som benämns "Springer Compact", administreras av Kungliga biblioteket och omfattar tillgång till Springers prenumerationsbaserade tidskrifter och även kostnader för publicering med öppen tillgång i dessa tidskrifter.

Wed Aug 10 13:48:00 CEST 2016

Ny avdelning för gemensam service och administration skapas 1 januari 2017

Den 1 januari inrättas avdelningen för gemensam service och administration vid universitetsförvaltningen. Den kommer att bestå av avdelningen för administration och intendentur vid campus Gotland och verksamheten för gemensam service i Segerstedthuset.

Tue Aug 09 10:55:00 CEST 2016

Dags för personalfest den 14 oktober

Den 14 oktober är det dags för Uppsala universitets årliga personalfest. Anmälan till festen öppnar den 14 september kl 12 och kommer att nås från denna webbsida i medarbetarportalen.

Mon Aug 08 16:21:00 CEST 2016

Phishing-attack med falska e-postbrev!

Under sommaren har många medarbetare vid Uppsala universitet attackerats med falska e-postbrev, vilka uppges har skickats från IT-support. Uppmaningen är att aldrig öppna breven utan slänga dem.

Mon Aug 08 16:18:00 CEST 2016

Läkarutbildningen lanserar en app som stimulerar inlärning

QuizMed, ett app-baserat frågesportspel liknande Quizkampen, kommer att bli ett nytt, men frivilligt, inslag i läkarutbildningen vid Uppsala universitet. Tanken är att stimulera inlärning av den stora mängd faktakunskaper som en läkare behöver ha med sig ut i yrket.

Thu Aug 04 10:16:00 CEST 2016

Stöd med anledning av händelserna i Thailand

Användbara webbsidor och telefonnummer med anledning av händelserna i Thailand.