News Category Navigation Portlet är tillfälligt borta.

News List Filter Portlet är tillfälligt borta.

Aktuellt för anställda

Mon Oct 22 11:55:00 CEST 2018

Nytt utseende på avtalsdatabasen

Uppsala universitets avtalsdatabas har bytt utseende. Det beror på att en ny leverantör har upphandlats. Kategoriseringen av avtalen är samma som tidigare och alla bör därför känna igen sig.

Thu Oct 18 09:28:00 CEST 2018

Kvalitetsrapport redovisar universitetets modell för utbildningsutvärderingar

Uppsala universitets modell för utbildningsutvärderingar infördes 2017 med en pilotomgång om tio utbildningar. Kvalitetsrapport 2018 redovisar resultatet samt vilka åtgärder som planeras.

Tue Oct 16 16:42:00 CEST 2018

Medverka i vetenskapsfestivalen SciFest!

Den 7- 9 mars 2019 är det dags igen - för Uppsala universitets största populärvetenskapliga evenemang SciFest. Två dagars aktiviteter för skolorna och en dag öppen för allmänheten. Välkommen att medverka med en workshop eller någon annan aktivitet.

Mon Oct 15 13:09:00 CEST 2018

Vetenskapsrådets behovsinventering

Under 2017 genomförde Vetenskapsrådet för andra gången en inventering av vilka nya behov av infrastruktur som forskargrupperingar eller ledningar för landets lärosäten identifierat.

Mon Oct 15 10:55:00 CEST 2018

Framtidsseminarium med inspiration från Nobelpristagare

Föreläsaren Tobias Degsell gästade det första framtidsseminariet som arrangerades i Humanistiska teatern inom ramen för projekt 2050.

Tue Oct 09 15:14:00 CEST 2018

Känd forskare till seminarium om god forskningssed

John P. A. Ioannidis är professor i medicin och hälsoforskning vid Stanford University men också professor i statistik vid samma universitet. Kanske är han mest känd för sin forskning om "Varför de mest publicerade forskningsresultaten är falska", med över 2.5 miljoner nedladdningar. Nu håller han seminarium om god forskningssed i Uppsala.

Fri Oct 05 15:28:00 CEST 2018

Viktig information om Ladok

Den 8 oktober 2018 öppnar det nya studiedokumentationssystemet Ladok, som ersätter Uppdok.

Fri Oct 05 09:46:00 CEST 2018

Dressyrkurs för universitetsanställda

Akademistallet erbjuder dressyrkurs för dig som obehindrat rider hästen i alla gångarter och vill träna på inverkansridning och ryttarens position.

Universitetsnyheter Friskvård

Mon Oct 01 10:43:00 CEST 2018

Nya avtal för inköp

Det finns nu nya avtal för köp av molekylärbiologiska produkter, antikroppar samt tryckta böcker .

Mon Oct 01 08:59:00 CEST 2018

Dags att anmäla till Vintercyklisten

Nu är det möjligt att ansöka till Vintercyklisten – en utmaning i samarbete med Uppsala kommun. Alla deltagare förbinder sig att cykla en viss sträcka och får i gengäld en vinterutrustning till cykeln.

Universitetsnyheter Friskvård