Aktuellt för anställda

Mon Mar 30 00:00:00 CEST 2015

Gå gratis på fotbollsmatcher

Alla anställda erbjuds att gå gratis på Sirius herrlags premiärmatch den 13 april då de möter Utsiktens BK på Studenternas IP klockan 19. Biljetter till gratismatchen den 13 april fås i entrén närmast Akademiska sjukhuset mot uppvisande av passerkort. Under våren kommer anställda även att...

Wed Mar 25 00:00:00 CET 2015

Bygge påverkar Campus Engelska parken

Efter påsk startar bygget av den Humanistiska teatern i Engelska parken. Det med för vissa förändringar för anställda och övriga besökare, till exempel minskar parkeringsmöjligheterna inom campusområdet.

Wed Mar 25 00:00:00 CET 2015

Nytt gällande endagsresor

Nu kan du kan rapportera flera olika resor i ett och samma formulär så länge du inte haft någon övernattning. Exempelvis är detta lämpligt att använda om du har haft utlägg för återkommande resor mellan Uppsala och Stockholm eller någon annan närliggande ort.

Fri Mar 20 00:00:00 CET 2015

Historien får liv i ny utställning

Den nya utställningen ”Skatter från samlingarna” på Museum Gustavianum vänder sig främst till forskare och studenter. Den berättar historien bakom några föremål i universitetets samlingar.

Fri Mar 20 00:00:00 CET 2015

Tänk på säkerheten

Råd för en säkrare IT-vardag - tips om epost, surf, lösenord, säkerhetskopiering och radering.  Säkerhet vid besök och andra evenemang - information om riskanalys av evenemang i syfte att identifiera risker och hot för universitetets anställda, studenter och lokaler.

Wed Mar 18 00:00:00 CET 2015

UUs utbildningssajt i topp fem

Sedan 1997 har Internetworld korat den svenska webbens moderna, välfungerande och nyskapande sajter. Det är tveklöst Sveriges finaste webbutmärkelse och Uppsala universitet hamnade i topp fem när det gäller utbildningssajter.

Fri Mar 13 00:00:00 CET 2015

Pilot i Gemensam lön - hur har det gått?

För att utveckla och effektivisera de administrativa arbetsflödena vid universitetet genomförs nu ett projekt med syfte att långsiktigt skapa förutsättningar för ett kontinuerligt kvalitetsarbete i administrationen. I juni 2014 utsågs tre pilotinstitutioner och i november gick första lönen ut i det nya systemet.

Thu Mar 12 00:00:00 CET 2015

Universitetet klättrar på rankinglistan

Uppsala universitet är tillbaka på topp-100-listan när Times Higher Education publicerar sin World Reputation Ranking 2015.

Wed Mar 11 00:00:00 CET 2015

Universitetets förutvarande rektor Martin H:son Holmdahl avliden

Rektor har i dag den 11 mars 2015 mottagit meddelande att Uppsala universitets förutvarande rektor, professorn emeritus i anestesiologi, medicine jubeldoktorn Martin H:son Holmdahl har avlidit. Universitetshuset flaggar på halv stång i dag på eftermiddagen och även i morgon den 12 mars.

Tue Mar 10 00:00:00 CET 2015

Besök från Matarikinätverket

Uppsala universitet har under två dagar besök av Anna Debska, koordinator för Matariki-nätverket, ett nätverk av universitet som täcker hela världen. Medlemsuniversiteten är bland sina respektive länders äldsta och främsta, och alla spelar en viktig roll i sina lokala samhällen.

Mon Mar 09 00:00:00 CET 2015

Mars är månaden för aktiv studentmedverkan

Hur kan studenter och lärare tillsammans utveckla utbildningen vid Uppsala universitet? Projektet Vidareutveckling av aktiv studentmedverkan vid Uppsala universitet bjuder in studenter och lärare till en månad fylld av aktiviteter.

Sun Mar 08 00:00:00 CET 2015

Sökes! Lärare som vill testa nya Ladok!

Nya Ladok utvecklas nationellt och vi söker nu ett antal lärare från universitetet som vill testa systemet. Testerna sker här vid universitetet och varken kunskap eller erfarenhet av att arbeta i med dagens system, Uppdok, behövs.

Fri Mar 06 00:00:00 CET 2015

One Stop Shop for International Staff

All international staff in Uppsala are cordially invited to a One-Stop-Shop event held in the University Main Building.

Thu Mar 05 00:00:00 CET 2015

Dags att anmäla lag till Akademiska rodden

Uppsalas mest prestigefyllda roddtävling firar 10 år. Stadens två universitet tävlar om äran att gå segrande ur striden på Fyrisåns vatten. I år avgörs tävlingen lördagen den 30 maj.

Wed Mar 04 00:00:00 CET 2015

Leena Huss får årets Lika villkorspris

Årets lika villkorsdag hölls inför full sal på Museum Gustavianum, med en mängd spännande föreläsningar. Dagen inleddes med att tillkännage pristagare av 2014 års Lika villkorspris; professor Leena Huss vid Hugo Valentincentrum.

Mon Mar 02 00:00:00 CET 2015

Ny universitetsdirektör på plats

Idag är första arbetsdagen för nya universitetsdirektören Katarina Bjelke. - Uppsala universitet har sådan stor mångfald, bredd och spetskompetens och jag känner mig väldigt inspirerad av att få vara med och bidra till att vidareutveckla universitetet.

Sun Mar 01 00:00:00 CET 2015

Dags att nominera till pedagogiska priset

Nu öppnar nomineringsformulären för årets pedagogiska priser. Det finns priser inom alla vetenskapsområden samt det fria priset som riktas mot speciella pedagogiska insatser.