Nyheter för anställda

Thu Aug 28 00:00:00 CEST 2014

Mooc: Tre pilotkurser drar igång

Rektor har fattat beslut om tre pilotkurser för att testa ”Mooc”. Dessa är Ekonomiska kriser – Crises, Politics and Business (hum-sam), Anibiotikaresistens (med-farm) och Computational Finance (tek-nat).

Wed Aug 27 00:00:00 CEST 2014

Friskvårdsträning för anställda

Studenthälsan/Campus 1477 erbjuder, i samarbete med Uppsala universitet, friskvårdsträning för universitetets anställda.

Thu Aug 21 00:00:00 CEST 2014

Nytt webbaserat stipendiehanteringssystem

Nu har Stipendiekansliet tryckt på startknappen för det nya webbaserade stipendiehanteringssystem UUStip.

Thu Aug 21 00:00:00 CEST 2014

Välkommen tillbaka!

Höstterminen är här. Vi hoppas att ni har haft en skön ledighet och att ni fått vila upp er ordentligt.  Efter den rekordvarma sommaren är nu studenterna på plats. Många har kommit till sin första termin här hos oss. Tillsammans ska vi se till att de känner sig välkomna och inspirerade....

Tue Aug 19 00:00:00 CEST 2014

Hjälp en student!

Har du ett rum över att hyra ut? Terminsstarten närmar sig och för många av våra nyanlända studenter är bostadssituationen akut.

Mon Aug 18 00:00:00 CEST 2014

Har du forskarpartners I Ryssland eller Japan?

De Uppsalabaserade körerna Allmänna sången och Orphei Drängar, OD, kommer i september och oktober att turnera i Ryssland och Japan. Universitetet planerar därför ett evenemang för alumner och vänner.

Mon Aug 18 00:00:00 CEST 2014

Ebola klassas som internationellt hot

WHO bedömer att utbrottet av ebola i Västafrika är att klassa som ett internationellt hot mot människors hälsa. Den som planerar att besöka områden där ebola kan förekomma bör hålla sig uppdaterad om situationen och ta del av UD:s reserekommendationer.

Wed Aug 13 00:00:00 CEST 2014

Har vi rum för aktivt lärande?

Hur har pedagogiken utvecklats vid landets universitet och högskolor och har den fysiska arbetsmiljön anpassats till nya krav?

Tue Aug 12 00:00:00 CEST 2014

Dags för välkomstringningar

Från och med nästa måndag och två veckor framåt pågår de så kallade välkomstringningarna till nya studenter. Syftet är att få studenterna att känna sig välkomna, något som i förlängningen kan leda till färre avhopp.

Wed Aug 06 00:00:00 CEST 2014

Ny chef för internrevisionen vid Uppsala universitet

Rektor Eva Åkesson har utsett Gunilla Liljeroth till ny chef för internrevisionen vid Uppsala universitet.

Tue Aug 05 00:00:00 CEST 2014

Viktig information angående "phishing" email (SPAM)

Under sommaren har det inkommit en hel del så kallade phishing-mail till UU:s epostlådor. Svara aldrig på den typen av mail!

Sun Aug 03 00:00:00 CEST 2014

Möten med Japan – 1776 och 2014

Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium om att resa till Japan i dåtid och nutid.

Fri Aug 01 00:00:00 CEST 2014

Nyfiken på laborativa lärosalen?

Varje onsdagseftermiddag är den laborativa lärosalen i Blåsenhus öppen för alla anställda som vill se hur den fungerar, få handledning eller diskutera pedagogik. Gör ett besök redan nu innan terminen är i full gång!

Fri Aug 01 00:00:00 CEST 2014

Vem vinner utmärkelsen Årets alumn 2014?

Uppsala universitet utdelar årligen utmärkelsen Årets alumn till alumner som gjort framstående insatser inom sin karriär eller utfört något annat som är värt att uppmärksamma.