Över hela unionen riktas i oktober fokus på skyddet av din, min och vår gemensamma information. Europeiska informationssäkerhetsmånaden, European Cyber Security Month (ECSM) är en medvetenhetskampanj i syfte att främja en allmän medvetenhet om informationssäkerhet bland EU-medborgare. Informationssäkerhet är ett gemensamt ansvar och kampanjens återkommande budskap är STOP-THINK-CONNECT.

Säkerhetsavdelningen uppmärksammar 2019 informationssäkerhetsmånaden genom att finnas till hands vid några av våra största campusområden för dialog om frågor som rör informationssäkerhet. Tillsammans med oss hittar du också representanter från Universitetsgemensam IT (UIT), som kan svara på frågor om bl.a. Gemensam Webbinloggning (CAS).

Välkommen med dina frågor och funderingar.  Du möter oss på tider och platser enligt följande (annonseras även i MP-kalendariet):

    Onsdag 2/10 kl. 12-14                    BMC, i nära anslutning till Restaurang Bikupan

    Onsdag 9/10 kl. 12-14                    Ekonomikum, i korridoren utanför Hörsal 2

    Onsdag 16/10 kl. 12-14                  Engelska parken, Entré 3H

    Onsdag 23/10 kl. 12-14                  Ångströmlaboratoriet, utanför Siegbahnsalen

Ta chansen att samtidigt få veta mer om Internet of Things eller fenomenet Phishing. Ingen föranmälan behövs och de finns i nära anslutning till ovanstående platser den 9/10 respektive 16/10:

    9/10, Internet of Things

    16/10, Fenomenet ”Phishing”, Engelska parken, rum 2-0023