Det kan vara ganska snårigt att göra en ansökan till European Research Council (ERC) Starting eller Consolidator Grant. Därför har EU-koordinatorerna på områdeskansliet tagit fram en utbildningsserie för att underlätta att genomföra en ansökan.
– Tanken är att deltagarna ska få ut mer ut av att delta än det de själva kan läsa sig till, säger Anna Holen, EU-koordinator på kansliet för humaniora och samhällsvetenskap. Det kan vara tips från forskare som har fått ERC-bidrag, få höra hur en utvärderare av ERC-bidrag tänker, få feedback från forskare från andra ämnesområden inkluderat en som har fått ERC.

– Vi kommer också gå igenom hur ansökan ska utformas och det blir tillfällen att dryfta saker som många tycker är svåra i en ERC-ansökan med andra som också ska söka.

Utbildningarna är ett komplement till det individuella stöd du kan få från EU-koordinatorerna på områdeskansliet. De forskare som kommer vidare till steg två i ansökningsprocessen kan också få intervjuträning av EU-koordinatorerna.

Alla utbildningstillfällen nedan kommer att läggas ut i kalendariet i medarbetarportalen. Flera av tillfällena planeras som fysiska möten och har därför ett begränsat antal deltagare.

19 nov: Informationsmöte om ERC Starting och Consolidator Grant

Information till alla vid universitetet som är intresserade av att ansöka eller vill veta mer. Sker via zoom. Läs mer i kalendariet.

16 dec: ERC läsdag av ansökningar

För forskare som planerar att göra en ansökan. Du får läsa framgångsrika ERC-ansökningar från forskare inom humsam för att se hur en ansökan kan struktureras. Läs mer i kalendariet.

15 jan 2021: Hur ansöker man till ERC

För de som har bestämt att ansöka under 2021. Genomgång av de olika delarna av ansökan med plats för frågor och diskussioner. Läs mer i kalendariet.

15 feb: Ansökan på en sida

För de som har kommit ganska långt i sin ansökan. Alla som deltar får skicka in titel och abstrakt på sin ansökan och deltagarna ger synpunkter på varandras ansökningar. Läs mer i kalendariet.