2017-09-13

Skype for business till hela universitetet

Chatt, flerpartssamtal, videosamtal och skärmdelning. Det är några av möjligheterna med Skype for business som från och med nu kan användas av anställda och övriga verksamma på Uppsala universitet

IT-avdelningen har testat Skype for business i ett pilotprojekt under knappt ett år. Efter en del justeringar får nu alla medarbetare på universitetet tillgång till programmet. Skype for business går att använda med såväl dator som mobil (smartphone) och läsplatta. Programmet har en sökfunktion där man hittar kontakter genom att skriva in deras namn - eller e-postadress om de är utanför Uppsala universitet.

Förutom att skajpa med kollegor på Uppsala universitet går det även att nå andra lärosäten som också har Skype for business. Notera att det gäller Skype for business, inte vanlig Skype.

Det är det lokala IT-stödet som meddelar när det går att börja använda Skype for business. Det är också det lokala IT-stödet som tillhandahåller programmet och som hjälper till med eventuell extra utrustning som kan behövas, till exempel headset.

Mer information om Skype for business samt Snabbstartsguide

Ulrika Hurtig