2017-06-27

Nya Matariki Fellows

Rektor har beslutat om tilldelning av medel för forskningsvistelser vid de åtta universitet som ingår i Matarikinätverket. Syftet med vistelserna är att öka antalet forskningskontakter och stärka internationella samarbeten.

Matariki-nätverket, som har fått sitt namn efter maorifolkets ord för stjärnbilden Plejaderna (Sjustjärnorna), är ett universitetsnätverk med sju medlemmar från hela världen. Nätverkets motto är ”Partnerskap för en bättre värld” och innefattar samarbeten inom universitetens samtliga verksamhetsområden. Rektor har nu beslutat om tilldelning av Matariki Fellows-medel:

• Anna Erlandsson, institutionen för folkhälso- och vårdevetenskap, tilldelas 116 000 kronor för vistelse vid University of Otago.
  • Jaroslaw Majko, institutionen för geovetenskaper, tilldelas 158 000 kronor för vistelse vid Dartmouth College.
  • Erika Forsberg, institutionen för freds- och konfliktforskning, tilldelas 174 000 kronor för vistelse vid University of Otago.
  • Holly Guthrey, Hugo Valentin Center, tilldelas 39 000 för vistelse vid University of Western Australia.
  • Thomas Karlsohn, institutionen för idé- och lärdomshistoria, tilldelas 454 000 kronor för vistelse vid Durham University.
  • Christoph Kilger, institutionen för arkeologi och antik historia, tilldelas 462 000 kronor för vistelse vid Eberhard Karls Universität, Tübingen.
  • Paul Lane, institutionen för arkeologi och antik historia, tilldelas 68 000 kronor för vistelse vid University of Western Australia.
  • Benjamin Raffield, institutionen för arkeologi och antik historia, tilldelas 18 000 kronor för vistelse vid Dartmouth College.

Mer information om Matariki-nätverket

Birgitta Wilén