2017-09-11

Nu kommer eduPrint

Från och med den 12 september börjar Uppsala universitet att ersätta det gamla utskriftssystemet Korint med det nya systemet eduPrint. Först ut att få nya skrivare är Campus Blåsenhus, Segerstedthuset och Carolina Rediviva.

eduPrint är ett utskrifts- och kopieringssystem för användare vid Uppsala universitet. Med eduPrint kan man skriva ut, kopiera och skanna dokument och bilder. Det går också att skriva ut direkt från mobilen för den som är ansluten till eduroam. Studenter och besökare betalar för sina utskrifter själva, anställda faktureras i efterhand till sin institution/motsvarande.

Det finns två storlekar av skrivare i eduPrint. Den större modellen kan skriva ut i A3-format och kan även häfta, i övrigt är skrivarna likvärdiga. Vissa skrivare kan även ha pappersvikning på mitten, så kallad sadelvikning, och/eller hålslag. Information om detta finns i så fall vid skrivaren.

Det är enkelt att komma igång med eduPrint. På Medarbetarportalen finns en tidplan för införandet och mer information om eduPrint. Sidorna uppdateras fortlöpande.

Frågor om eduPrint skickas till IT Servicedesk: servicedesk@uu.se

Birgitta Wilén