Mayday for Crisis är en samverkansmodell med ett nätverk bestående av forskare och externa parter. Idén till nätverket är sprungen ur Covid-pandemin och syftet är att snabbt kunna nå ut och hjälpa samhället att hantera kriser av olika slag. Tanken är att koppla ihop olika forskares kompetenser med varandra och med externa partners. UU Samverkan är värd för Mayday for Crisis.

Våld i nära relationer

Mayday for Crisis lanserar nu en serie nätverksträffar med frukostseminarier med olika teman för att utvidga arbetet till områden utanför pandemin. Seminarierna är öppna för alla som är intresserade oavsett om man är med i nätverket eller inte.

Första seminariet "Vägen till frigörelse, återhämtning och förebyggande åtgärder" var den 21 september temat är att stärka den inre kraften hos personer utsatta för våld i nära relationer.

Frågestund och nätverkstid

Efter varje seminarium ges möjlighet till en kort frågestund och efter det finns det gott om utrymme att nätverka och diskutera vidare. Det första frukostseminariet är digitalt men förhoppningen är att kunna bjuda in till fysiska möten senare i höst.

Seminarierna kommer i första hand att hållas på svenska men det går bra att diskutera och ställa frågor på engelska.