Du besöker just nu Medarbetarportalen utan att vara inloggad. Logga in så får du tillgång till dina grupper, nyheter och annat personanpassat material. Logga in Externa användare
Feedback

News Category Navigation Portlet

Arkiv

Senaste (10)

Innehållspresentatör Innehållspresentatör

2017-06-19

Mobiltelefoni i EU efter den 15 juni

Från och med den 15 juni 2017 gäller nya regler för roamingavgifter, när man tillfälligt använder mobilen i annat EU-land samt Norge, Island och Lichtenstein.

De nya reglerna innebär att en operatör inte får ta ut någon extra avgift, utöver det nationella abonnemangspriset, när du ringer, sms:ar eller surfar. Dock finns även regler/policys som skyddar operatörerna mot missbruk, onormal användning och betydande förluster.

För att mobilabonnemang vid UU ska kunna användas inom EU/EES med samma villkor som i Sverige, krävs en tilläggstjänst på samtliga aktiva abonnemang. Tilläggstjänsten medför ökade mobilkostnader för >80% av abonnemangen vid UU. I nuläget är det inte aktuellt att införa tjänsten och därför gäller samma villkor som tidigare vid resor inom EU/EES. Besök Teleservice sidor om mobilanvändning i utland för mer information om tillgängliga tjänster och priser.

Gunilla Sthyr

News Category Portlet News Category Portlet

  • Universitetsnyheter