Uppsala universitet och SLU arrangerar SciFest i Fyrishov, Uppsala, 10-12 mars. Innan covid-19 slog till hade vetenskapsfestivalen ungefär 8500 besökare.

SciFest ska väcka nyfikenhet och intresse för vetenskap hos barn och unga – förhoppningsvis kommer några av dem som studenter till Uppsala universitet eller SLU i framtiden. Det är också en fantastisk arena för dig att möta människor utanför universitetet – möten som ger såväl energi som nya idéer. Det är ett bra sätt för universiteten att bidra till samhället. Många forskargrupper återkommer år efter år till festivalen.

Det som behövs för att vara med på SciFest är entusiastiska forskare och doktorander, en intressant aktivitet och något som lockar människor till din monter. Fundera på hur du kan presentera din forskning med hjälp av spel, experiment, frågesporter, tävlingar eller andra aktiviteter där besökarna får känna, lukta, lyssna och uppleva. Hur kan besökarna bidra? Kanske kan de tillverka något eller rösta om något?

Anmälan för utställare är öppen nu och stänger 1 december.
 

SciFest-organisationen hjälper dig med tips och du kan också delta på workshops på Gustavianum för att få handfast hjälp med din aktivitet från erfarna museipedagoger.

Låter SciFest intressant? Mer information och anmälan

Har du frågor: Mail till projektledare på SLU och respektive vetenskapsområde.
 

Följ oss gärna i sociala medier:
www.facebook.com/SciFestUppsala
www.instagram.com/SciFestUppsala