Länkar

 

Queerseminariet

Queerseminariet vid Uppsala universitet har funnits sedan 2008 och är ett öppet tvärvetenskapligt seminarium som sedan 2017 arrangeras av doktorander och forskare verksamma vid Centrum för Genusvetenskap. Seminariet ämnar vara en mötesplats för alla som känner sig berörda av eller arbetar aktivt med queerbegreppet; i praktik, teori och/eller aktivism. Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma. Du behöver inte ha någon anknytning till universitetet.

Våra seminarier anordnas huvudsakligen vid Centrum för Genusvetenskap. Vi välkomnar idéer för kommande seminarietillfällen. Har du skrivit en uppsats eller ett kapitel till din avhandling som du vill lägga fram för diskussion? Har du förslag på ett ämne du skulle vilja att vi diskuterar, eller känner till någon med spännande forskning du gärna skulle vilja att vi bjuder in? Hör av dig till oss!

För frågor om lokalernas tillgänglighet, vägbeskrivning, tips och synpunkter, eller för att bli uppsatt på vår mejllista, skicka ett mail till queerseminariet@listserv.uu.se.
Vi finns även som Facebook-grupp, Queerseminariet vid Uppsala universitet.