PageHeaderPortlet PageHeaderPortlet

TextPortlet TextPortlet

Tips & guider

Välkomna till Tips & guider! Här lägger vi upp tips om hur it kan användas i undervisning och kursadministration.

Skriv ut många inlämnade filer samtidigt – enkelt och snabbt
Bild på dokument

Här tipsar vi om ett program som gör det möjligt att skapa en lista med alla dokument som ska skrivas ut. Perfekt att använda när du vill skriva ut inlämningsuppgifter från olika mappar samtidigt!

 

Undervisa via videokonferensTage Erlander provar bildtelefonen och talar med Lennart Hyland

Allt fler börjar undervisa via videokonferens. Här berättar vi hur du genomför en videokonferens och vad som är bra att tänka på!

 

Lästips till hängmattan Bild på hängmatta

Vill du veta mer om distansundervisning? Här tipsar vi om fyra böcker som tar upp allt som behövs för att komma igång som distanslärare, tekniskt såväl som pedagogiskt.

Mentometerfrågor via mobilen Bild på mobil med mentometerfråga

Låt studenterna svara på mentometerfrågor via sin mobil, läsplatta eller dator. Här tipsar vi om Mentimeter – en tjänst som är gratis och enkel att använda.

Jobba smart med gruppinlämning i Studentportalen Bild på tre grupper

Via funktionen Inlämning kan du hålla koll på inlämnade arbeten, ge feedback och kommunicera med studenterna. Om du har många studenter kan gruppinlämning underlätta – här visar vi hur det fungerar.

Enkät via kurssidan – pejla läget under kursens gång Bild på studenter med texten Vad tycker du?

För att ta reda på vad studenterna tycker om ett visst moment, en föreläsning eller en övning kan du skapa enkäter i Google docs som du gör tillgängliga via kurssidan i Studentportalen.

Bilder på webben - vilka regler gäller? Collage

Det finns många bilder på webben som är fria att använda men ibland kan det vara svårt att veta vilka regler som gäller. Vi tipsar om en bra sökmotor och går igenom vad man bör tänka på.

Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen Favoritfunktioner

Studentportalen har många funktioner som lärare och administratörer kan använda i undervisning och studieadministration. Välj vilka som passar dig bäst.

Svara, rösta eller få feedback! Startbild

Ställ en fråga och få svar direkt! Via AnswerGarden kan lärare få feedback från sina studenter på ett enkelt sätt, både före, under eller efter lektionen.

Nå rätt studenter lätt – vi reder ut begreppen

I Studentportalen kan lärare och administratörer enkelt sprida information till olika grupper av studenter, exempelvis alla studenter vid en institution, en kurs eller ett program.

Skapa ett bildgalleri av studenterna på kursen Bildgalleri på studenter

Låt studenterna mejla in bild och namn direkt till ett fotoalbum – ett enkelt sätt att fixa ett bildgalleri av studenterna på kursen.

Visualisera ett händelseförlopp Exempel på tidslinje

Digitala tidslinjer kan med fördel användas om du eller dina studenter behöver visualisera ett händelseförlopp. Det kan vara allt från ett sjukdomsförlopp till andra världskriget.

Förfina din kurs- och programsida Dekorera en kurs- och programsida

En kurs- och programsida innehåller alltid viss basinformation men studenterna vill gärna ha mer! Du som lärare kan lätt lägga till information och göra sidan mer personlig.

Byt sociala bokmärken med varandra Bild på sociala bokmärken

Sociala bokmärken är ett sätt att dela med sig av sina favoritsajter till sig själv, studenter på kursen eller hela världen. Vem som får tillgång till dem väljer du själv.

Hjälp läraren att hitta rätt – fixa en lärarlista Bild på pusselbitar

En lärarlista i Studentportalen har två fördelar - den skapar automatiskt en genväg till kursen på lärarens startsida samtidigt som studenten får kontaktuppgifter till kursens lärare och administratörer.

Hjälp studenten att hitta rätt - fixa en länksamling Bild på rätt väg

Samla och sortera kursens viktiga länkar på en och samma sida. Det hjälper studenterna att hitta på kursen och menyn blir mycket kortare.

Rum för samarbete i Studentportalen Bild på pennor

Låt dina studenter samarbeta i Studentportalen på ett enkelt och smidigt sätt. Det enda du behöver göra är att skapa några webbaserade samarbetsdokument i Google docs som du gör tillgängliga för olika studentgrupper.

Rum för prat i Studentportalen Bild på studenter

Skapa mer samhörighet på kursen genom ett e-rum i Studentportalen. Här kan studenterna chatta, dela dokument eller prata med alla som är online på kursen.