Här-är-du Här-är-du

PageHeaderPortlet PageHeaderPortlet

TextPortlet TextPortlet

En mötesplats för it och lärande vid Uppsala universitet

Bild på lärosal

Den laborativa lärosalen är tillgänglig för hela universitetet och kan användas kostnadsfritt vid undervisning och seminarier.

Vill du kika in i den laborativa lärosalen? Besök då vår
360˚ panorama av lärosalen.

Varje termin anordnas kurser och seminarier om it och lärande som äger rum i den laborativa lärosalen.

Tips! Varje onsdag kl. 14.00–16.00 är lärosalen öppen för anställda som är nyfikna på vad lärosalen har att erbjuda, vill testa tekniken eller diskutera pedagogik.
Supporten för Uppdok och Selma finns på öppen verkstad i den laborativa lärosalen en gång i månaden under terminerna för att ge handledning och svara på frågor.

Utöver generell handledning så erbjuds på samtliga tillfällen då Uppdok/Selma supporten deltar en kort genomgång kl 14.15 av olika processer som hanteras i systemen.

En mötesplats och nya pedagogiska möjligheter

I denna miljö kan lärare från olika fakulteter träffas och utbyta idéer och använda it i undervisningen samtidigt som de får stöd av personal med relevant kompetens. Salens teknik och flexibla inredning kan skapa nya undervisningsformer som främjar studentsamarbete och diskussion.

Hitta hit

Den laborativa lärosalen är centralt placerad i campus Blåsenhus. Ta trapporna/hissen vid receptionen till plan 2 (10:203). Karta över Blåsenhus. Besöksadress: von Kraemers allé 1A.

Är du intresserad av vad salen har att erbjuda är du varmt välkommen att höra av dig till info-elarande@uadm.uu.se.