Uppdatera din profilsida

Det är viktigt att hålla profilsidan uppdaterad. När någon söker efter ditt namn hittas din profilsida, d.v.s. sidan i universitetskatalogen. Därför är det viktigt att du fyller i uppgifter om dig själv och gärna också laddar upp en bild på dig själv.

  • Logga in i MP och klicka på pilen bredvid ditt namn högst uppe till höger.
  • Klicka på "Min profilsida".
  • Klicka på "Redigera profil".

Foto

Ladda upp ett foto av porträttyp, inga husdjur eller bilder där man inte känner igen dig. Välj integritetsinställning, d.v.s. om bilden ska visas även i personalkatalogen på www.uu.se.

Ingress & Biografi

Här passar det att lägga in en länk till webben till din institutions-, program- eller gruppsida, så att personer som söker efter dig kan läsa mer om vad du jobbar med. Om du inte har en personlig universitetswebbsida kan du använda profilsidan till detta.

Publikationer

Här behöver du bara gå in och ställa in "Integritetsinställningarna" till publik samt välja vilken typ av publikationer du vill ska visas i listan. Integritetsinställningar finns för nästan alla delar av profilsidan och det rekommenderas att ställa in så mycket som möjligt på "Publik" och anpassa innehållet därefter.

Nyckelord

Här kan du skriva in i princip vad som helst men tänk på att använda ord som t.ex. beskriver din kompetens och dina arbetsuppgifter. Nyckelorden är givetvis sökbara och ökar därmed din synlighet.

Kurser

För att de kurser du undervisar på ska synas behöver du aktivera listan genom att välja vilken typ av kurser du vill visa. Även här är rekommenderar vi att du väljer "Publik" integritetsinställning.

Finns även på

Här kan du välja att visa några andra kanaler, t.ex. Skype. Dessa syns bara för inloggade medarbetare, om du vill att de ska synas externt är det bättre att lägga en länk i något av textfälten.

Mer information om profilsidor