PageHeaderPortlet PageHeaderPortlet

TextPortlet TextPortlet

Skriv ut, kopiera och skanna dokument

OBS! eduPrint har nu ersatt det äldre utskriftssystemet Korint. Några enstaka Korintskrivare finns kvar på ett mindre antal platser vid universitetet. Dessa ersätts med eduPrint-skrivare under november och december 2017. En del frågetecken återstår att räta ut och problemet med att några få användare inte kan skanna till e-post undersöks vidare.

 

eduPrint

eduPrint är ett utskrifts- och kopieringssystem för studenter och anställda vid Uppsala universitet. Med eduPrint kan du skriva ut, kopiera och skanna dokument och bilder. Studenter betalar för sina utskrifter själva, anställda faktureras i efterhand till sin institution.

Det finns två storlekar av skrivare i eduPrint. Den större modellen kan skriva ut i A3 och kan häfta, i övrigt är skrivarna likvärdiga. Vissa skrivare kan även ha sadelvikning och/eller hålslag, information om detta finns i så fall vid skrivaren.

OBS! eduPrint kan inte användas på UpUnet-S eller hemifrån. Du måste vara ansluten till universitetets fasta nätverk eller eduroam.

Information om eduPrint

Frågor och svar om eduPrint

Onlineguide

Inloggning i eduPrint
Ange användaridentitet och lösenord A. Om du har glömt lösenordet till inloggningen kan du skaffa en engångskod via webbsidan Glömt lösenord A. Du kan även registrera ditt Campuskort för snabb och smidig inloggning vid skrivaren. 

Problem med eduPrint
Vänd dig i första hand till ditt lokala IT-stöd om du har problem med eduPrint. Du kan även vända dig till IT Servicedesk, 018 – 471 4400 eller servicedesk@uu.se men de kan inte hjälpa dig om åtgärder behövs i din dator.

Problem med PayEx-kontot
PayEx support/kundtjänst nås på telefon 0498-20 20 27
eller med e-post.

 

Korint

Korint är ett utskrifts- och kopieringssystem för studenter och anställda vid Uppsala universitet. Systemet är på väg att fasas ut, men är i drift ännu en tid (ht 2017). Med Korint kan du skriva ut, kopiera och skanna dokument och bilder. Studenter betalar sina utskrifter och kopior med hjälp av PayEx. Anställda debiteras i efterhand av sin institution.

Information om Korint
Webbsida om Korint

Online guider
Ricoh Online Support

Inloggning i Korint
Ange användaridentitet och lösenord A. Om du har glömt lösenordet till inloggningen kan du skaffa en engångskod via webbsidan Glömt lösenord A 

 

Kontaktinformation

Problem med Korint - för anställda
Läs först på webbsidan Korint för anställda.

Om du inte hittar lösningen på dessa webbsidor ska du kontakt din IT-ansvarige.

Om IT-ansvarig inte kan avhjälpa felet - kontakta Korintsupporten.

Problem med Korint - för studenter
Se webbsidan Korint för studenter eller skicka e-post.

Problem med PayEx-kontot
PayEx support/kundtjänst nås på telefon 0498-20 20 27
eller med e-post.