PageHeaderPortlet PageHeaderPortlet

TextPortlet TextPortlet

Mobiltelefoni

Ett grundabonnemang för tjänstemobil vid Uppsala universitet ger möjlighet att ringa samtal, skicka meddelanden samt aktivera ett personligt mobilsvar. Abonnemangen är löpande utan bindnings- eller uppsägningsstid. Abonnemanget är också försett med ett datapaket (1 GB/mån 384 kbit/s) som möjliggör mobilsurf och hantering av e-post via mobilen. Till grundabonnemanget kan man beställa tilläggstjänster som listas nedan.

Rekvisition för beställning av mobila abonnemang hittar du under Blanketter och guider.

Tilläggstjänster

Datapaket till mobila tjänsteabonnemang

Det finns ett antal olika datapaket från Telenor att välja mellan, samtliga är löpande utan bindnings- och uppsägningstid. Om man når taket för sitt datapaket innan perioden är slut får man ett SMS med besked om detta, därefter sänks hastigheten för mobildata till max 200 kbit/s. Överförbrukad mobildata debiteras inte.

Observera att angivna priser och datavolymer avser nyttjande inom Sverige. Vid användning utomlands via lokala operatörer debiteras data löpande per megabyte (MB) ofta till höga kostnader. Vi rekommenderar att man utomlands utnyttjar öppna/fria trådlösa nätverk (WiFi).

Kostnader

Priser telefonitjänster

Utökning av datapaket

För att utöka befintligt datapaket krävs ett godkännande, via e-post till Teleservice, från ekonomiskt ansvarig, telefoniansvarig eller motsvarande.

Tvillingkort till mobila tjänsteabonnemang

Tvillingkort är ett extra SIM-kort som kan användas i surfplatta, USB-modem eller bärbar dator. Tvillingkortet länkas samman med mobilabonnemanget och delar dess datapaket. Det går inte att ha ett tvillingkort kopplat till ett mobilt bredbandsabonnemang.

Vid beställning av tvillingkort tar Telenor ut en engångskostnad om 200 kr som debiteras mobilabonnemanget, därför krävs att tjänsten beställs av ekonomiskt ansvarig, telefoniansvarig eller motsvarande. Beställning av tjänsten Tvillingkort skickas till Teleservice.

Delad faktura för samtal och SMS (Gäller ej mobildata)

Delad faktura innebär att man kan separera privata samtal och meddelanden (ej betal-SMS och MMS) från motsvarande i tjänsten inom Sverige. Fakturadelning sker med hjälp av ett prefix som anges före önskat nummer, se exempel nedan. De privata trafikavgifterna debiteras användaren personligen via faktura som skickas till adress som uppgivits i rekvisitionen. Om man redan har ett tjänsteabonnemang går det bra att beställa delad faktura via ett mail till Teleservice där man uppger mobilnummer, namn, gatuadress, postnummer och postort.

Delad faktura samtal Prefix
Mobilabonnamang 70 (ex. 70 0704250000)
Mobil anknytning (MEX)

*70 (ex. *70 0704250000)

Delad faktura SMS Prefix
Mobilabonnemang och
Mobil anknytning (MEX)
70 (ex. 70 0704250000)

 

Spärra mobilabonnemang

Om man förlorat sin mobila enhet rekommenderar vi att man snarast spärrar SIM-kortet.

Kontakta Teleservice för hjälp:
+46 (0)18 471 4400

Alternativt:

Telenors kundtjänst: 020 222 222
Från utlandet: +46 708 222 222

Har du ett Mina sidor-konto hos Telenor kan du själv spärra ditt abonnemang: http://minasidor.telenor.se

Mina sidor

Hos Telenor har varje användare med ett mobilt tjänsteabonnemang möjlighet att skapa ett Mina sidor-konto, där man bland annat kan se fakturor och dataförbrukning samt hantera vissa tjänster. Via Mina sidor på webben är det även möjligt att spärra sitt abonnemang om telefonen kommit bort eller blivit stulen. För att få tillgång till Mina sidor måste man registrera sig på webben första gången man loggar in.

Mina sidor på webben: http://minasidor.telenor.se