PageHeaderPortlet PageHeaderPortlet

TextPortlet TextPortlet

Kurs i Word-mallar för avhandlingsproduktion

Kursen vänder sig till dig som arbetar med en avhandling och ska använda vår avhandlingsmall för Word. Kursen är kostnadsfri och du kan delta oavsett hur långt du har kommit i ditt skrivande.

Kursen inleds med en presentation på engelska och avslutas med en praktisk övningsuppgift där du – med handledning – får möjlighet att bekanta dig med avhandlingsmallen. Alla är varmt välkomna att delta och du behöver ingen tidigare erfarenhet av att arbeta med mallar i Word.

Vi informerar dig om vad du ska tänka på när du jobbar med text och bilder för tryck. Dessutom får du veta hur rutinerna ser ut för publicering och spikning av avhandlingar.

Om du har frågor kan du skicka dem till avhandling@ub.uu.se.

Datum: (2018): 25 Januari (Anmälan), 15 Februari (Anmälan), 1 Mars (Anmälan), 5 April (Anmälan), 17 Maj (Anmälan) och 31 Maj (Anmälan).

Tid: 13.00–15.00.

Plats: Datorsal "Sökverkstad", plan 2, Karin Boye biblioteket (Karta), Engelska parken (Karta).

Åhörarkopia: Klicka för att öppna (PDF)

Vägbeskrivning: Engelska parken, gå in genom huvudentrén, fortsätt till Karin Boye biblioteket, gå in och ta trappa snett till höger upp till plan 2, titta efter röda skyltar.

Bokning: Välj önskat datum och anmäl dig via länk ovan

Det finns 10 datorer med Word 2010 och Word 2013 (Windows 7) att låna men du får gärna ta med en egen bärbar dator. Observera att vi använder oss av det trådlösa nätverket för att ansluta till Internet och därför krävs att du har dina inloggningsuppgifter (Användarnamn och Lösenord A).

Kursmaterial och övningsdokument hittar du här