Aktuellt för anställda

Wed May 30 14:21:00 CEST 2018

Alla reseprofiler hos Lingmerths flyttas

Universitetets avtalade resebyrå, Lingmerths, behöver tillsammans med universitetet flytta alla reseprofiler den 1 juni

Wed May 30 10:47:00 CEST 2018

Nytt magasin speglar bredden vid universitetet

Nyligen skickades Uppsala universitets magasin ut till politiker, beslutsfattare och chefer. Kring 15 000 alumner och universitetets alla anställda fick också varsitt exemplar. Magasinet går att beställa kostnadsfritt, för att dela ut vid besök och konferenser.

Tue May 29 11:40:00 CEST 2018

Var med och tävla om bästa presentationen!

Den 24 september arrangerar Uppsala universitet tillsammans med Sveriges lantbruksuniversitet en deltävling av Forskar Grand Prix.

Mon May 28 13:39:00 CEST 2018

Förslag om samordning av IT-verksamheten vid Uppsala universitet

Vicerektorerna, överbibliotekarien och universitetsdirektören har beslutat att lägga fram ett förslag om att samordna universitetets IT-verksamhet under en gemensam ledning från och med årsskiftet 2019.

Fri May 25 15:35:00 CEST 2018

30 år i rikets tjänst

Den 22 maj fick 73 medarbetare vid Uppsala universitet ta emot NoR-utmärkelsen för 30 år av nit och redlighet i rikets tjänst.

Fri May 25 09:28:00 CEST 2018

Uppdaterade riktlinjer för lokaluthyrning

Från och med den 22 maj gäller nya riktlinjer för tillträde och upplåtelse av universitetets lokaler. Jämfört med tidigare är det nu tydligare vilka politiska organisationer som kan beviljas tillträde och hur processen kring uthyrningar ska gå till.

Wed May 23 14:11:00 CEST 2018

Pedagogiska pristagare 2018 utsedda

2018 års pedagogiska pristagare vid Uppsala universitet undervisar i ämnen kopplade till, konstvetenskap, informatik och media, farmaceutisk biovetenskap och informationsteknologi. Det fria pedagogiska priset tilldelas universitetslektor Orsi Husz vid ekonomisk-historiska institutionen för hennes arbete med doktoranders forskarutbildningsmiljö.

Fri May 18 12:10:00 CEST 2018

Lyckad start för samarbete mellan Sverige och Sydafrika

I tisdag invigdes SASUF, South Africa Sweden University Forum  i Pretoria av Sveriges ambassadör i Pretoria, Uppsala universitets rektor och av prorektor vid universitetet i Pretoria. Det är början på ett internationellt samarbete som involverar 30 universitet i Sverige och Sydafrika inom temat hållbar utveckling. Bara under denna vecka deltog omkring tusen forskare i seminarier runt om i Sydafrika.

Fri May 18 10:05:00 CEST 2018

Avtal med förlaget Elsevier sägs upp

Efter 20 år säger de svenska forskningsbiblioteken, däribland Uppsala universitetsbibliotek, genom Bibsamkonsortiet upp tidskriftsavtalet med det vetenskapliga förlaget Elsevier. Avtalet sägs upp per den 30 juni 2018.

Wed May 09 11:39:00 CEST 2018

Rekordstor ökning av antalet Erasmusstipendier

Uppsala universitet har beviljats en markant ökning av antalet stipendier inom EU/Europa för läsåret 2018-2019. Det möjliggör för ännu fler studenter, lärare och personal att delta i utbyten och bidrar till att stärka Uppsala universitets ställning i Europa.