News Category Navigation Portlet

News List Filter Portlet

Kategori

  • Alla (16)
  • Universitetsnyheter (16)

Central News List Portlet

Aktuellt för anställda

Fri Oct 31 00:00:00 CET 2014

Skynda att söka lediga stipendier

Det finns stipendier med egna ansökningstider som nu kan sökas. Observera att för vissa av dem ska ansökan vara inne redan i november. Aktuellt just nu: Borgströms - Hedströms för genetisk forskning.  Lennanders - för naturvetenskapliga eller medicinska undersökningar.  ...

Universitetsnyheter

Thu Oct 30 00:00:00 CET 2014

Ännu inget positivt besked från departementet om Campus Gotland

Förra veckan nåddes Uppsala universitet av beskedet att regeringen i budgetpropositionen föreslår att de s.k. samgåendemedlen för Campus Gotland dras in fr o m 1 januari 2015. Det var ett överraskande besked som ändrar spelplanen mitt under pågående läsår och samgåendeprocess. Universitetet...

Universitetsnyheter

Tue Oct 28 00:00:00 CET 2014

Nytt ljus på Uppsala

Snart får uppsalaborna återigen se sin stad bada i ljus i novembermörkret. Ljusfestivalen "Allt ljus på Uppsala" invigs på Stora torget den 7 november och innefattar 15 olika platser och byggnader runt om i centrum. Gå en promenad och titta på vår stad i nytt ljus. Följ med på konserter och guidade vandringar. Titta på utställningar och lyssna på föreläsningar! Alla är varmt välkomna i höstmörkret!

Universitetsnyheter

Fri Oct 24 00:00:00 CEST 2014

Ny universitetsantikvarie utsedd vid Uppsala universitet

Uppsala universitet har utsett Mikael Ahlund till ny universitetsantikvarie och biträdande chef för Museum Gustavianum. Han har sedan 1998 varit verksam som intendent vid Nationalmuseum där han arbetat med flera stora utställningar, nu senast Highlights: kända och okända konstskatter från...

Universitetsnyheter

Fri Oct 24 00:00:00 CEST 2014

Lär dig använda Outlook och kalendern

Under kursen får du bland annat lära dig hur du bokar möten, bjuder in deltagare och organiserar din inkorg på bästa sätt.

Universitetsnyheter

Thu Oct 23 00:00:00 CEST 2014

Ris och ros till budgetpropositionen

Bra med flera studieplatser och förstärkning till utbildningar inom humaniora och samhällsvetenskap. Men mycket bekymmersamt med färre stipendier för tredjelandsstudenter, indragna medel för Medelhavsinstituteten och 25 miljoner mindre för att utveckla verksamheten på Campus Gotland. Uppsala universitet ger regeringens budgetproposition både ris och ros.

Universitetsnyheter

Tue Oct 21 00:00:00 CEST 2014

Program om hållbar utveckling ute på remiss

Det nya universitetsövergripande mål- och strategidokumentet med tillhörande handlingsplan för hållbar utveckling - ”Program för hållbar utveckling”- är nu ute på remiss till fakulteterna.

Universitetsnyheter

Mon Oct 20 00:00:00 CEST 2014

Uppsala universitet - Årets säkraste utbildningsplats

Uppsala universitet har vunnit en Security Award 2014 i kategorin Årets säkraste utbildningsplats i landet. Det som branschen lyfter fram är framför allt den målmedvetenhet som universitetet har jobbat med för att hantera risker.

Universitetsnyheter

Mon Oct 20 00:00:00 CEST 2014

Nya Ladok - ett av landets största IT-projekt

Nya Ladok kommer att införas vid 37 universitet och högskolor i Sverige och fler än en halv miljon personer kommer att påverkas, vilket gör nya Ladok till ett av Sveriges största IT- och verksamhetsprojekt

Universitetsnyheter

Mon Oct 20 00:00:00 CEST 2014

Pengar till lika villkorsinsatser

Nu finns det både möjlighet för studenter och anställda att söka pengar för lika villkors-insatser och att nominera en person eller grupp till lika villkorspriset.

Universitetsnyheter

Thu Oct 09 00:00:00 CEST 2014

Bland hundra bästa i världen

Uppsala universitet har avancerat på Times Higher Education´s (THE) rankinglista sedan förra året och finns nu med bland de 100 främsta på plats 98.

Universitetsnyheter

Thu Oct 09 00:00:00 CEST 2014

Hög kvalitet på magisterexamen i specialpedagogik

Universitetskanslersämbetet har utvärderat speciallärarutbildningarna i landet och magisterexamen i specialpedagogik vid fakulteten för utbildningsvetenskaper fick omdömet ";hög kvalitet."; Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har utvärderat 25 utbildningar över landet till...

Universitetsnyheter

Thu Oct 09 00:00:00 CEST 2014

Öppet brev till nya högskoleministern

I ett öppet brev på Rektorsbloggen, välkomnas landets nya högskoleminister Helene Hellmark Knutsson av universitetets ledning, studentkårerna och doktorandnämnden. Man lyfter universitetets styrkor inom utbildning och forskning men tar också tillfället i akt, att bjuda in ministern till framtida...

Universitetsnyheter

Tue Oct 07 00:00:00 CEST 2014

Årets alumner - serietecknarna Jan och Maria Berglin

Utmärkelsen Årets alumn 2014 vid Uppsala universitet tilldelas serietecknarna Jan och Maria Berglin. De får utmärkelsen för sina viktiga inspel i samhällsdebatten. Som ständigt aktuella samtidsskildrare är de goda förebilder för dagens och framtidens studenter.

Universitetsnyheter

Thu Oct 02 00:00:00 CEST 2014

IT-avdelningen erbjuder snabbare och enklare datorsupport

Nu finns det möjlighet för alla institutioner och avdelningar att använda den centrala klienthanteringen som IT-avdelningen erbjuder. Det innebär att alla datorer kan hanteras med hjälp av ett särskilt verktyg, vilket bland annat medför att det blir lättare att installera nya programvaror och göra uppdateringar.

Universitetsnyheter

Wed Oct 01 00:00:00 CEST 2014

Fina betyg för utbildningar i didaktik och pedagogiskt ledarskap

Idag presenterar Universitetskanslersämbetet (UKÄ) sin utvärdering av högskoleutbildningar inom pedagogik, didaktik och utbildningsvetenskap och närliggande huvudområden.

Universitetsnyheter

<
>