I år börjar vaccinationerna mot säsongsinfluensa den 3 november. På grund av den rådande pandemin rekommenderar Folkhälsomyndigheten att de som tillhör någon riskgrupp får förtur.

Rekommendationen är att de som tillhör någon av grupperna kontaktar vårdcentral eller en vaccinationsbyrå. Notera att listan över riskgrupper är utökad jämfört med förra året.

Övriga medarbetare - OBS! uppdaterad information 12 november: det går f.n. inte att boka tid på Previa

Previa har tilldelats färre vaccindoser än önskat, på grund av att riskgrupper samt personal inom vård och omsorg prioriteras.

Nu finns det därför inte möjlighet för Previa att genomföra vaccination av medarbetare på Uppsala universitet, varken för riskgrupper eller för övriga. Vi hänvisar därför till vårdcentral eller vaccinationsbyrå. Det gäller medarbetare såväl i Uppsala som på Campus Gotland.

 

Medarbetare som tillhör någon riskgrupp får kostnadsfri vaccination på vårdcentral eller vaccinationsbyrå.

Övriga medarbetare som erbjuds vaccination/får vaccination godkänd av prefekt/motsvarande, får sitt utlägg ersatt. Det görs genom registrering av eget utlägg i Primulawebb (vanligt utlägg, dvs inte sjukvårdsersättning). Notera att informationen kan komma att ändras, läs Influensavaccination 2020 innan beställning av vaccinationstid. Om Previa åter kan erbjuda vaccination ersätts inte egna utlägg.