Research Professional gör det enklare för dig som forskare att hitta forskningsfinansiering. I Research Professional finns finansieringsmöjligheter från hela världen, inklusive specialiserade små utlysningar i Sverige. Genom universitetets gemensamma prenumeration har du tillgång till hela databasen utan några ytterligare kostnader.

Research Professional är en extern utlysningsdatabas med forskningsfinansiering som Uppsala universitet prenumererar på. Prenumerationen innebär att alla anställda kan skapa en profil och göra sökningar i Research Professional utan extra kostnader.

Anpassa efter dina behov

I Research Professional kan du som forskare bygga upp en sökprofil skräddarsydd för dina behov och få meddelanden när det dyker upp nya utlysningar som passar din sökprofil. Det är enkelt att själv lägga upp sökprofilerna, ändra och lägga till.

Sökningarna kan sorteras på en rad olika aspekter, till exempel sista ansökningsdag, finansiär och land. Genom att spara sökningen och markera den för notifiering skickar Research Professional automatiskt meddelande via e-post om det dyker upp nya relevanta finansieringsmöjligheter.