Sommaren verkar ha hunnit ifatt oss igen.
 

Under slutet av våren och början av sommaren känns det ofta som om tiden rusar runt med oss. Det är så mycket som ska bli gjort. Allt vill vi bli klara med, men även om mycket av universitetets verksamhet hänger samman med terminer och datum finns det minst lika mycket som bara pågår – som egentligen inte tar så mycket hänsyn till kalendern.
 

Som du förstår tänker jag på forskningen, men också på förberedelser och planering som egentligen aldrig riktigt vilar eller tar paus. Längtan efter svar, viljan att utveckla och jakten på kunskap och förbättringar styrs inte av något stämpelur.
 

Men även om arbetet inte tar slut är det viktigt med miljöombyte och paus. En promenad i solen, en dag på stranden, en eftermiddag med vänner kan ladda batterierna förvånansvärt effektivt.
 

Ibland tänker jag att sommaren kanske ändå är den tid då forskningsframstegen, organisationslösningarna och de smarta pedagogiska idéerna kommer tätast. Genom att vi får lite distans mellan arbetet och oss själva kanske vi fattar det där som vi inte riktigt haft tid att tänka klart kring under dagarna på jobbet. I lugnet faller allt på plats och det oviktiga sjunker undan. Så är det i alla fall för mig. Vi får se om hösten rivstartar med massor av spännande satsningar. Hoppas!

Nu önskar jag er alla en riktigt fin sommar!
 

Anders Hagfeldt
Rektor