Aktuellt för anställda

Fri Apr 13 11:02:00 CEST 2018

Ny handlingsplan för kvalitetsarbete

Handlingsplan för kvalitetsarbete 2018 - 2020 vid Uppsala universitet har nyligen tagits av rektor. Fokus ligger på ett universitetsövergripande kvalitetsarbetet inom utbildning, forskning och administration. Därutöver är det upp till varje fakultet eller vetenskapsområde att åtgärda de lokala behov som kan finnas.

Thu Mar 29 10:32:00 CEST 2018

Verifiering för samverkan, VFS: nu öppen för ansökan

Verifiering för samverkan, VFS, ger forskare och externa organisationer möjlighet att gå från en samarbetsidé till att konkret testa den i gemensamma projekt

Wed Mar 28 11:11:00 CEST 2018

Ny rapport från Vetenskapsrådet

Vetenskapsrådets nya rapport sammanfattar utvärderingar av den kliniska forskningens kvalitet vid de landsting som omfattas av Alf-avtalet. Uppsala placeras genomgående i kategorin god-hög kvalitet.

Fri Mar 23 15:13:00 CET 2018

Verktyg för att söka finansiering

På fem minuter kan du sätta upp en personlig sökning efter forskningsfinansiering och automatiskt få meddelanden när det dyker upp nya möjligheter.

Sat Mar 17 08:11:00 CET 2018

Stort samarbetsprojekt inom hållbar utveckling inleds med Sydafrika

Ett nytt internationellt samarbetsprojekt mellan Sverige och Sydafrika har precis startat. The South Africa – Sweden University Forum, Sasuf, bland det största i sitt slag med sammanlagt 30 universitet involverade. Uppsala universitet är koordinator.

Fri Mar 16 10:14:00 CET 2018

Extra forskningsanslag till Campus Gotland

Campus Gotland får 8 miljoner kr årligen i förstärkta forskningsanslag för 2018 - 2020. Det ska gå till projekt med inriktning mot mång- och tvärvetenskap, hållbar utveckling samt projekt som innefattar samverkan med regionala aktörer.

Tue Mar 13 14:23:00 CET 2018

Lika villkorspriset till Michael Thuné

Michael Thuné, professor i teknisk databehandling vid institutionen för informationsteknologi, tilldelas 2017 års lika villkorspris.

Tue Mar 13 11:00:00 CET 2018

Nya dataskyddsförordningen - få koll på skyldigheterna

Den nya dataskyddsförordningen, som träder i kraft i maj, ställer stora krav på bland annat lagring av personuppgifter. Universitetet anordnar tre informationstillfällen under våren där alla välkomnas att delta.

Mon Mar 12 13:25:00 CET 2018

Humanistiska teatern prisas för sin plåt

Humanistiska teatern vid Uppsala universitet är en byggnad som redan fått stor uppmärksamhet och nu är det dags igen. Byggnaden har fått Plåtpriset, som delas ut under evenemanget Plåt18. Och det kan bli fler priser.

Fri Mar 02 09:44:00 CET 2018

Ulf Danielsson - ny stjärna på Dramaten

Professorn i teoretisk fysik, Ulf Danielsson, gör Performance Lecture om universum på Dramaten. Premiär den 10 april.