PageHeaderPortlet PageHeaderPortlet

TextPortlet TextPortlet

Skriv ut, kopiera och skanna dokument

eduPrint

eduPrint är ett utskrifts- och kopieringssystem för studenter och anställda vid Uppsala universitet. Med eduPrint kan du skriva ut, kopiera och skanna dokument och bilder. Studenter betalar för sina utskrifter själva, anställda faktureras i efterhand till sin institution.

Det finns två storlekar av skrivare i eduPrint. Den större modellen kan skriva ut i A3 och kan häfta, i övrigt är skrivarna likvärdiga. Vissa skrivare kan även ha sadelvikning och/eller hålslag, information om detta finns i så fall vid skrivaren.

OBS! eduPrint kan inte användas på UpUnet-S eller hemifrån. Du måste vara ansluten till universitetets fasta nätverk eller eduroam.

Det finns tre sätt att skriva ut i eduPrint:

  1. Om du loggar in i datorn med ditt universitets-ID och lösenord A skriver du ut till skrivaren eduPrint-UU. Normalt har ditt lokala IT-stöd installerat denna skrivare åt dig.
  2. Om du loggar in i datorn med ett eget namn och lösenord skriver du ut till skrivaren Public-UU. Du behöver även ha en utskriftsklient installerad i datorn, som ser till att utskriften kommer rätt.
  3. Om du skriver ut från mobiltelefon eller surfplatta skriver du ut till skrivaren mobility-UU. OBS! Denna skrivare ska inte användas från dator, eftersom den då inte hanterar svartvitt korrekt i alla lägen.

Även om du inte har konto vid Uppsala universitet kan du använda eduPrint för att kopiera och skriva ut, till exempel vid biblioteken.

Information om eduPrint

Frågor och svar om eduPrint

Onlineguide

Prislista

Inloggning i eduPrint
Ange användaridentitet och lösenord A. Om du har glömt lösenordet till inloggningen kan du skaffa en engångskod via webbsidan Glömt lösenord A. Du kan även registrera ditt Campuskort för snabb och smidig inloggning vid skrivaren. 

Problem med eduPrint
Vänd dig i första hand till ditt lokala IT-stöd om du har problem med eduPrint. Du kan även vända dig till IT Servicedesk, 018 – 471 4400 eller servicedesk@uu.se men de kan inte hjälpa dig om åtgärder behövs i din dator.

Problem med PayEx-kontot
PayEx support/kundtjänst nås på telefon 0498-20 20 27
eller med e-post.