Initiativtagare till konceptet Bissen Brainwalk är tidigare bandyspelaren och SM-vinnaren Mathias ”Bissen” Larsson som själv drabbades av en stroke för några år sedan.

– För Uppsala universitet är Bissen Brainwalk ett tillfälle att sätta fokus på hjärnforskning. Det är ett område som påverkar oss alla. Mycket forskning pågår inom Uppsala universitet och stora framsteg görs inom vården men fortfarande finns många viktiga frågor kvar att besvara, säger Pernilla Björk, kommunikationsdirektör vid Uppsala universitet.

Träffa hjärnforskare

Alla som vill följa med på promenaden samlas vid Segerstedthuset, von Kraemers allé 2, Uppsala. Portarna öppnar klockan 9.30. Vi bjuder på kaffe och te.

På plats finns hjärnforskare från Uppsala universitet som berättar och svarar på frågor om hjärnan och hjärnrelaterade sjukdomar. Kom och ställ just dina frågor om hur hjärnan fungerar.

Forskare på plats:
Joachim Burman, läkare och docent i neurologi, har tidigare av Bissen Brainwalk tilldelats medel för att forska om biologiska och kliniska effekter av hematopoetisk stamcellstransplantation (HSCT) som behandling för den neurologiska sjukdomen multipel skleros.

Klas Kullander, professor i medicinsk utvecklingsbiologi, har tidigare av Bissen Brainwalk tilldelats medel för att forska om motverkan av minnesförlust vid demens. Klas Kullander forskar på nervcellskretsar och deras funktion och betydelse för inlärning, minne, motorik och kognition.

Startskott klockan 11.00

Klockan 11.00 går startskottet för välgörenhetspromenaden Bissen Brainwalk. Promenaden är cirka 2 km lång och avslutas på Studenternas IP där damernas SM-bandyfinal spelas klockan 12.

Startavgiften är 50 kronor per person eller valfritt högre belopp, och går oavkortat till hjärnforskningen. I startavgiften ingår entrébiljett till bandyfinalen för damer (läktare kortsida).

Läs mer om Bissen Brainwalk

Anna Malmberg